DE ECHTE REDENEN WAAROM JE MAKE-UP MOET VERWIJDEREN :

Je make-up verwijderen vóór je gaat slapen: het is een wijsheid die je meekreeg van je mama of oma. Hoewel je altijd hun goede raad probeert op te volgen, kan het na een nachtje uit een hele uitdaging zijn om cosmetica van je gezicht te verwijderen.
In je bed kruipen met dat laagje mascara en foundation op je huid lijkt onschuldig maar is echter een ware aanslag op je gezicht.
Lees hier welke nadelen het niet verwijderen van maquillage met zich meebrengt.

~~ Wie kiest om FOUNDATION te gebruiken, houdt vaak van een lichte, onopvallende dekking die toch de hele dag blijft zitten. Je brengt het goedje meestal dan ook aan na alle andere verzorgingsproducten die je huid nodig heeft. Het feit dat je huid de hele dag is blootgesteld aan vervuilende stoffen die in de lucht hangen en bacteriën, vraagt er echt om dat je het laagje ‘s avonds GOED VERWIJDERT. Wanneer je dat niet doet, krijgt je huid het moeilijk om zichzelf tijdens je nachtrust te vernieuwen en blijft er heel wat vuil achter wat kan zorgen voor irritaties zoals vlekjes en puistjes.

~~ Eender welke soort LIPSTICK zal ervoor zorgen dat je lippen uitdrogen. Erg gepigmenteerde lippenstift vraagt echter om wat extra voorzichtigheid: de dichtheid van de make-up kan je lippen echt verstikken waardoor er kloven gevormd kunnen worden. Gebruik daarom altijd een apart wattenschijfje met REINIGINGSPRODUCT om je lippen schoon te maken en breng ‘s ochtends een royale laag balsem aan om de vochtbalans te herstellen.

~~ Gaan slapen met MASCARA op je fragiele wimpers zorgt er niet alleen voor dat de haartjes makkelijker afbreken en uitvallen maar kan je ogen erg irriteren. Zo verstoppen de mascara-deeltjes de follikels en kunnen je ogen geïnfecteerd raken. Wanneer bacteriën zich ophopen kan ook het slijmvlies van je ogen ontsteken en raken je oogleden gezwollen.

Ga je je make-up vanaf NU beter verwijderen maar weet je niet echt hoe? Neem dan een kijkje hoe je de cosmetica perfect kan verwijderen in enkele makkelijke stappen. Vraag het gerust aan Schoonheidssalon Astrid Vervoort.    (Door: Trix Vermeersch)